07 oktoober 2013

Meie põhiväärtuseks on inimene

Erakonna Isamaa ja Res Publica Liit nimekirjas kandideerib Emmaste valla volikogusse 11 tegusat inimest. Meie programmi kesksel kohal on inimene. Ülejäänud tegevused lähtuvad sellest ja toetavad eesmärki tuua inimesed tagasi Emmaste valda.
Leiame, et selleks tuleb eelkõige keskenduda lastele ja ettevõtjatele. Ilma ettevõtjateta pole meil tööd ja sissetulekut. Majanduslik kindlustunne soodustab pere loomist ja püsimajäämist. Lastele tuleb anda võimalus end mitmekülgselt harida. Siinsamas Emmastes. Siis on lootus, et tullakse ka tagasi. Kui neil kahel grupil läheb hästi, siis läheb hästi ka kõigil teistel ja vallal tervikuna.
Lapsed. Emmaste lastel peab olema võimalus osaleda erinevate huviringide tegevuses. Meie eesmärgiks on, et huvitegevus oleks valla õpilastele tasuta. Samuti peame oluliseks, et kõigile lastele oleks tagatud tasuta ühistransport osalemaks kooli, huviringide ja noortekeskuse tegemistes.
Ütleme selgelt välja, et Emmaste Põhikool jätkab 9-klassilisena. Aga eesmärk pole lihtsalt jätkata, vaid kool veel tõhusamalt toimima panna. Anname panuse, et parendada kooli ja noortekeskuse ning kooli ja spordiklubi koostööd.
Emmaste lapsed on kogukonna jaoks suur väärtus, seega peame oluliseks ka nende kasvatajaid vääriliselt tasustada. Ehk lasteaiakasvatajate palk peab tõusma!
Meil on suurepärased võimalused sportimiseks. Aga need ei jää selliseks, kui nende eest hoolt ei kanna. Selleks parendame sportimisvõimalusi Emmaste staadionil ja korrastame olemasolevaid spordiplatse. Näeme, et Emmaste spordielu peaks juhtima täiskohaga sporditöötaja.
Ettevõtlus. Inimeste jaoks on kõige tähtsam küsimus töökohad kodukohas. Omavalitsusel tuleb kaasa aidata, et Emmaste elanikud võiksid siin luua oma ettevõtte või suudaksid ja tahaksid selle tegevust siin jätkata. Tööd ja teenused, mis vähegi võimalik, tuleb tellida oma valla inimestelt!
Ettevõtluse edendamiseks on ka kaudseid meetmeid. Näiteks Emmaste vallas pakutavad teenused. Peame oluliseks taasavada bensiinijaam Emmaste vallas! Sõru sadama piirkond on meil kaunis, Tärkma ja Haldi vajavad investeeringuid. Ka see aitab otseselt ja kaudselt kaasa ettevõtlusele vallas.
Valla juhtimine. Kogu juhtimine peab olema avatud ja aus. Me ei poolda ametnikkonna politiseerimist. Infovahetuseks valla elanikega tuleks korraldada regulaarselt (mitte ainult enne valimisi!) avalikke teabetunde valla eri piirkondades.
Valla rahaasjad on tähtis hoida läbipaistvana. Emmaste elanikel peab olema võimalus aru saada, kuhu ja kuidas nende maksuraha kulutatakse. Omavalitsuste võimekuse võrdlemisel toodi välja asjaolu, et edukamad on omavalitsused, mis panustavad enim mitte infrastruktuuri, vaid teenustesse ja inimestesse. Selles suunas tuleks ka Emmastes liikuda.
Heakord. Oleme kuulanud Emmaste inimesi ja nende soove. Teame, et vald vajab uusi istepinke liikumisteede äärde. Usume, et jäätmemajandust saab paremini korraldada, et vältida pilti, kus prügikonteinerite ümbrus on sodiga kaetud. Teeme korda valla teadetetahvlid ja viidamajanduse ning lisame keskusesse infotulba. Võtame eesmärgiks viia suurematesse bussipeatustesse valgustus.
Kuigi kandideerime erakonna nimekirjana, esindame me ikkagi iseennast ja tegutseme Emmaste huvides, mitte partei suunamisel. Meid ühendab soov anda oma panus valla arendamisse. IRLiga aga Eesti asja ajamine ja erakonna eesmärk ergutada inimesi kaasa mõtlema. Sest iga inimese arvamus, tema lootused ja mured on väärtuslikud ning määravad selle suuna, kuhu me koos liigume.

Hergo Tasuja,

IRL nimekirja nimel

* ilmus Emmaste valla lehes

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar