09 oktoober 2009

Nr 114

Minu silmis on esmatähtis, et vallavalitsus arvestaks vallaelanike soovide ja ettepanekutega. Inimeste arvamust ei peaks küsima iga 4 aasta järel- valimistel. Elanikel peab olema igal suvalisel hetkel võimalus oma arvamust avaldada. Lisaks peab tal olema ülevaade vallavolikogus toimuvast. Otsused, plaanid, kavad, projektid jms tuleb kodulehel mõistliku aja jooksul avaldada. Vallamajas toimuv olgu vallaelanikule teada.

Hariduse andmist tuleb jätkata nii Paladel kui Suuremõisas. Koolita jookseb kogukond laiali. Väga oluline on tagada ka lasteaedade tegevuse jätkamine. Haridusse tasub investeerida, see valdkond peab olema prioriteet!

Niisamuti ei saa unarusse jätta kultuurivaldkonda. Elanikele peab olema tagatud võimalus sporti teha. Nii sise- kui välistingimustes. Ka tasuta. Kultuuriüritusi tuleb nõu ja jõuga toetada. Mitmekülgne ja aktiivne seltsielu loob vallale mõõdetamatut lisaväärtust ja parendab elanike heaolu. Ja toetada ei saa vaid suuri üritusi (nt Jaanipäev). Inimestel on erinevad huvid ja ka väikesel seltskonnal peab olema võimalus täisväärtuslikule vaba aja veetmisele.

Et tagada konkurentsivõimeline elukeskkond, peame tagama nüüdisaegse infrastruktuuri (teed, ühisveevärk ja kanalisatsioon, sideteenused) ning mugava ühistranspordi.

Meie vallal on tohutu looduslik potensiaal, nii elukeskkonna kui turismi alal. Kui vaeva näha, siis suudame seda praegusest paremini realiseerida.

Jätkata tuleb sotsiaal- ja hoolekandeteenuste osutamist ning vajaduse korral uusi teenuseid rakendada. Iga elanik on valla jaoks oluline.

Tööpuudust aitab vähendada soodne ettevõtluskeskkond. Selleks tuleb tihedalt ettevõtjatega koostööd teha. Näiteks võiks igakuiselt ümarlaua organiseerida, et välja selgitada, mis vormis ja kuidas kõige efektiivsem koostööd teha oleks.

Samuti ei saa alatähtsustada Hiiumaa omavalitsustevahelist koostööd. See ei tohi jääda vaid jutuks. Tuleb oma erimeelsused ja hiidlaslik jonn maha suruda ja efektiivsemate lahenduste leidmiseks koopereeruda. Ka riigivõimu tasandiga peab läbi käima, et seal ei võetakse üle meie peade otsuseid vastu. Pidevas kontaktis olek on kindlaim garantii, et meie soovid sinna jõuavad.

Mina soovin, et Pühalepa vald oleks turvaline ja kaunis nii elanikule kui väljast tulevale külalisele. Puhas ja osavalt esile toodud looduslik eripära kutsub siia turiste, aga on ilus ka kohaliku silma jaoks. Kui otsuste vastuvõtmisel saab võimalikult palju inimesi on arvamuse sekka öelda, siis jõuame ka parimate lahendusteni. Peame panustame haridusse, inimestesse ja elukeskkonda. Õnnelik elanik on valla kõige suurem väärtus!

2 kommentaari:

  1. kuhu jäi pollis vastus kindlasti ei? :D

    tegelt väga kena, hoian pöialt !

    VastaKustuta
  2. Läks täiesti meelest ära, et selline variant ka eksisteerib :D Aga tänan.

    VastaKustuta